Kråkereiret Rockeklubb

Kråkereiret Rockeklubb

Utvendig dekorasjon av lokalerKråkereiret ble dekorert September 2018 i Moss. Dette var første store veggen til CFSN og er plassert i hjertet av Moss sentrum like ved togbanen og en rekke utesteder. Kunstneren fikk 12 meter i lengde og 4 meter i høyde for å lage et tema med kunsterisk frihet.

Temaet for veggen ble inspirert av Andrew Harvey sin bok "The hope". Denne boken var en støtte gjennom vanskelige tider for kunstneren og i sitt gjennombrudd med sin første store gatekunstvegg skulle temaet treffe godt for sjeler som også finner veien til kråkereiret, kjent som et sted der alle er velkomne. " The Hope", som også er verkets navn omhandler hvordan krise kan føre til nye frø - muligheter som vokser i fremtiden. Illustrasjoner i veggen viser en indianer som vender innover med symbolisme kjent som "the flower of life " i bakgrunnen. På hver sin side av indianeren er bilder av barn som leker med blomster og blåser frø videre. Barnet i begynnelsen av veggen til venstre viser en klokke som viser til barnet på høyre side med en jordklode. Disse illustrasjonene viser sammenheng mellom jordas bærekraftighet sammen med tid og settes i perspektiv med indianeren som retter fokuset innover for oppvåkning. For mange er nettopp Kråkereiret et sted der man kan finne seg selv, møte mennesker, ta del i det kulturelle og utvikle seg.

Før maling og spraying på selve veggen må man først finne motiv, redigere/ stilisere, tegne opp hver valør og til slutt kutte sjablongene. Prosessen før man står foran veggen er den mest tidskrevende. Den mest utfordrende delen er å finne på et tema for så åf inne passende symbolisme. Hvert prosjekt er unikt og det krever ny idèutvikling for å skape variasjon og unike arbeider. En ferdig sjablong kan ta fra 1 dag til uker å kutte, avhengig av hvor mange valørlag og detaljer som er med i bildet. Indianeren er det hittil mest avanserte figurative motivet til CFSN grunnet valørrekken.

Nedenfor vises prosessen fra sjablongen er på veggen, gjennom spraying og ferdig resultat

Dikt


På veggen var det orginalt sprayet et dikt for å knytteen rød tråd og vise sammenhengen mellom elementene i bildet. Diktet er desverre tægget over av graffiti, men digitalt er det ihvertfall fortsatt bevart :)


Diktet ble skrevet ved å ta ut ord og setninger fra boken til Andrew Harvey. Overskirftene for hvert vers hører også sammen hvis man bare leser disse etter hverandre, som en liten kode for dem som klarte å oppdage dette.


Ved å kombinere illustrasjoner og skirvende ord gir det seeren en mulighet til å dypere forstå hva kunstneren ønsker å formidle. Tydelig symbolisme i verket kan gi en veiledning til forståelsen av verket, samtidig skal det være rom for tolkning og egen refleksjon.

Galleri

Trykk på bildene for å åpne galleriet

Sosiale medier:

cfsn norlund © copyright 2020