MOSS2020

Moss 2020

Prosjekt støttet Moss2020 jubileumskomitè og Hoègh Eiendom

Første del av prosjektet ble gjennomført fra Juni og Juli 2019. Moss kommune støttet et prosjekt om gatekunst i Moss for å hedre sammenslåingen mellom Moss og Rygge. Prosjektet startet med å rekrutere 2 lengre vegger ved togstasjonen i Moss. Hver vegg er ca 12 meter i lengde og 4 meter i høyde.


Hòegh Eiendom sponset prosjektet videre og disponerte arbeidsrom slik at stenciler i enorme skalaer kunne lages. Andre del av prosjektet er lokalisert på Verket utenfor M:6 bygningen. Maleriet er på den gamle papirhallen på Petersontomta som nå prydes av Norges største stjablong !" Moss & Rygge sammenslåing 1/2 "

Bildet viser 2 barn som leker sammen i et tog. Barnet til venstre leker med et tog som symboliserer BaneNor som skal bygge ny togstasjon i Moss. Barnet til høyre holder et fly som symboliserer Moss lufthavn. 

- I vognene ser man motiver av militæret. Fra stasjonen i Rygge opererer blant annet 339 skvadronen med Bell 412SP-helikoptere, 330-skvadronen flyr også ut fra Rygge med Sea King redningshelikopter.

- En gravemaskin graver murstein og hus som symboliserer Nyquist byen som ble revet i 2019. Bak Gravemaskinen er det lagt inn løvetann som viser til en ny start og at noe  nytt kommer til å blomstre i bydelen i fremtiden.


Fargebruken i begge veggene er sentrert rundt rødt, gult og grønt for å bruke dem samme fargene som kommunevåpnene til Moss og Rygge kommune

"Moss og Rygge sammenslåing 2/2"

- Barn t.v  med byggehjelm symboliserer byggingen som skal skje i fremtiden i Nye Moss kommune.

- 2 barn t.h sitter foran et kart som symboliserer planleggingen begge kommunene må gjennom og sammarbeide for fremtiden.

- En mossekråke og en hestespore er plassert inni 2 byggeklosser.

- Kommunenavnet, Moss, er bygd opp under byggeklosser som viser til en den aktuelle byggingen for fremtidens byutviklingen og kulturelle liv. 

- En gressflate med traktor og bønder representerer  Rygge 

som en viktig jordbrukskommun, med særlig vekt på dyrking av korn, poteter og grønnsaker.

Galleri

Trykk på bildene for å åpne galleriet

Sosiale medier:

cfsn norlund © copyright 2020