Mine medium

Sjablong

Hva er en sjablong ?

Sjablonger er en metode der man først tegner opp bildet, kutter ut formene og deretter maler inn i tomrommet for å få frem motivet.

Hvis arket er sterkt nok, kan man lage flere versjoner av et bilde. Flere sjablonger kan brukes for å lage farge og dybde. 

Kunstform


Sjablonggraffiti er en type kunst som utviklet seg som gatekunst og har nådd galleriet ved aksept for sin kunstform.

" Innen sjablongkunst har jeg perfeksjonert en egen teknikk for å lage realistiske motiv. Mitt uttrykk kjennestegnes som fargefulle urbane uttrykk med en blanding realisme "

Oljemaleri

Hva er et oljemaleri ?

Oljemaleri er en teknikk i malerkunst hvor en tørkende olje er bindemiddel. Til fortynning av malingen benyttes terpentin. Når malingen er tørr, påføres til slutt ferniss for å beskytte maleriet.Oljemaling er populær fordi den kan brukes på så mange måter og med nesten alle slag maleteknikker. Siden den tar tid på å tørke, har kunstneren god tid på seg til å forandre på ting eller fjerne det som likevel ikke skal være derCFSN har fordypet seg i klassisk realisme, naturalisme og hyperrealisme. Kunstneren har studert italiensk kunst og Flemish art for å forstå effekten av multilags-metoder for å bygge opp et maleri med oljemaling. Kunstneren har både dybde og bredde til å kontrollere effektene i maleriene til ønsket uttrykk. Ved å jobbe med fotorealiamse har kompetansenivået nådd en forståelse for valør, form og skygge som gjengir referansebildet/motivet. Effektene i maleriene kan manipuleres med lys, valør, farge og abstraksjon for å få ønsket uttrykk. Akrylmaling brukes også ved maleri som ønskes i mer abstraherte former eller raskt produsert.

ENO08179
ENO08186

Tegning

Hva er tegning?


Tegning er viktig for å definere og forstå konsept som linje, valør, lys og skygge.

Det er i begynnelsesfasen at tegningen kan endre seg mest. Ofte tenkes det mye på et ferdig produkt, i stedet for å ta hensyn til begynnelsesstadiene. Når man går inn i det grunnleggende ved skissering kan man lage enkle linjer for å illustrere hvor forskjellige elementer skal være. Skissen eller ideen begynner i de enkleste formene som å tegne 4 linjer for å lage en boks som skal bli et rom. Senere kommer det flere detaljer med å lage innhold i rommet. Ved portrett og figurtegning skisserer først formen for så å gå inn i definerende detaljer. Uansett hva som planlegges er skisser en funksjonell sturke for utarbeidelse av hovedverk.  "Tegning er en spennede og dynamisk prosess. I motsetning til maling, kan man hviske ut feil, flytte linjer og jobbe inn gradering av valør. Fra start til slutt brukes en rekke teknikker med problemløsning for å skape den effekten eller realistiske uttrykket som ønskes".

Kreativitet

"  Idèutvikling av kreative prosjekt som skaper nye arenaer og møteplasser "

Hva er et prosjekt ?

Et prosjekt er et tiltak som har et avgrenset omfang, og gjennomføres én gang for å nå et gitt mål innenfor en gitt tids- og ressursramme. Prosjekt i kunst gir mulighet til å teste ut forskjellige kunstneriske problemstillinger og jobbe via workshops for å samarbeide og erfare ulike aktiviter.Workshop

Lekent, lett og morro ! 

Workshops en er fin mulighet for å lære mer om maling med teknikker som gir mestring. Man blir kjent med egne ferdigheter og utvikle disse videre med ny kunnskap. Kunst kan brukes til å bevisthgjøre en selv om personlige egenskaper ved å se hva man allerede mestrer. Ved å skape et bilde tar man mange valg, som bruk av farger,  komposisjon og materialer.


Sosiale medier:

Kontakt:
cfsnart@outlook.com
+4792649977

cfsn norlund © copyright 2020