CV


Charlotte Norlund - CFSN  (f.1989)


Kunstneren er bosatt og har sitt hovedvirke i Moss gjennom sitt firma CFSN AS.

Utdannet i Fine art ved Florence academy of art. 


Gjennom sitt arbeid veksles det mellom ulike medier innenfor visuell kunst.

Det arbeides med billedkunst i form av stenciler, oljemalerier og tegning. Det utføres også oppdrag med installasjoner, utsmykning av lokaler og kunst i offentlig rom med gatekunst.


Med utdannelse innenfor akademisk tegning og klassisk realisme brukes denne kunnskapen til å utvikle unike verk til gatekunst med fotorelistiske malerier. Bildene inneholder ofte urbane farger og bruken av symbolisme står sterk i kunsten.


Kunstneren mottok i 2019 et kunststipend av Moss2020 jubileumskomite og ble videre støttet av Hòegh Eiendom for å lage gatekunst til sammenslåingen mellom Moss og Rygge, samt Moss 300 års jubileum.


Tegning


" Tegning er en grunnleggende kunnskap i enhver kunst. Det har vært viktig for utvikling av kunstferdighetene å studere linje, valør og former. Ved å studere akademisk realisme og hellig geometri utvikles ferdigheter og komposisjon.

Jeg drar nytte av å lage skisser av verk før hovedkomposisjon eller portrett males. Noen ganger kan små studier av maleri brukes som en forhåndsvisning for sinnet til  å tolke, forstå og lage en plan for et maleri. Skisser brukes for å få en idè klarere til live og for å utvikle sterkere komposisjoner. På denne måten kan man fortsette å utvikle kunstverk med et dynamisk sinn fra begynnelsestadier til slutten av et maleri.

Ved å forstå lysets refleksjon mot objekt(er) og bruk av valør kan tegninger skape en illusjon av å se realistiske ut og oppnå hyperrealistisme ".Maling


" Jeg maler mest med akryl og olje-maling. Akrylmaleriene er mest for enklere studier og abstrakte malerier.

Med oljemalingen har jeg brukt mye tid på å studere gamle mastere og Flemish 7- lags metode for å bygge opp malerier. 

Kunstnere som har inspirert mitt eget arbeide er gamle mastere som Tizian, William Bouguereau, Peter Paul Rubens. 

Ved å kopiere og analysere teknikken for å oppnå bedre forståelse av estetikk, skjønnhet, form og farge, kan jeg nå selv lage kompoisjoner og kunstverk som ligner renessansens mesterverk ".

Kunst CV


2007: Ukm Fylkesmønstring 

2008: Ukm Fylke- og kommunemønstring 

2009: Ukm Fylke, kommune & landsmønstrin

2008: Utsmykning: Kirkeparken vgs i Moss

2013: Utsmykning: Studenthjem i Sogndal

2014: Florence Academy of Art. Education in Fine art

2015: Stenzilartprize Finalist ( Ambush Gallery )

2015: Gallery Henrik Gerner: Exhibition

2015: Arte Expo, Milano Italy; Juli- August 

2015: Artprize Seven. JW Marriott Grand Rapids Hotel

2016: International Art Book; Published artwork

2018: Dekorasjon offentlig rom: Kråkereiret Rockeklubb 

2018: Utsmykning: Privat oppdrag RAA Bryggeri Råde

2018: Workshop & Utsmykning - Arrangement Rampa

barne- og ungdomsklubb

2019: Workshop Løkkis (Kirkens bymisjon) aktivitetstilbud

2019: Dekorasjon i offentlig rom, Moss 2020 byjubileum

2019: Dekorasjon papirhallen , Hòegh Eiendom/Moss 2020


Pågående prosjekt:

Crossfit Moss


Utdanning:

Florence academy of Art - 2014- 2016


Kurs:

Kunst og kreativitet - Bytårnet skole - 2019

Mer om kunstneren:


"Som kunstner startet jeg tidlig med  å tegne portrett i ungdomstiden. Det ble tegnet flere hundre portrett ved å herme fra magasiner og plakater. Jeg hadde tidlig en tanke om å oppnå eksepsjonelle ferdigheter i tegnekunst før jeg jobbet videre med maling for å forstå farger.

Jeg ble instrodusert for sjablonger på Folkehøyskolen og vidreutviklet min egen kompetanse innenfor sjablonkunst. 

Ved utdannelse på FAA (Florence Academy of Art) utviklet tegnekunsten seg videre. Det intensive tegningprogrammet og studering av Bargue-tegninger/ byster og figurtegning gav en dypere forståelse av valør, form og teknikker. Skolen gav meg redskaper til å kunne vidreutvikle egne evner til både en dypere og bredere forståelse av faget ". 


" Som kunstner har jeg utviklet egen kunsttil og uttrykk. I stencil/gatekunsten jobbes det med urbane motiv og farger for å lage uttrykksfulle bilder. Ved oljemalingen etterstrebes skjønnhet og mastermotiver.

Symbolisme og hellig geometri står sentralt i kunsten for å lage meningsfulle bilder ".


Gatekunst


" Gatekunst begynte som en interesse for å lage motiv der man ikke forventet å se et bilde. Kunsten er en spennende uttrykksform og har blitt mer populær siste årene. Gatekunst er akseptert både for flere vegger i offentlig rom og funnet veien til galleriene. Med sjablonger og gatekunst brukes ofte mine komposisjonene  med symbolisme for å lage meningsfulle bilder. Både bilder på eget initiativ og oppdrag utføres med symbolisme av egen stil. Bildene inneholder ofte figurative motiver med urbane og geometriske bakgrunner ".


" Som gatekunstner er det viktig for meg å male på vegger som lovlige oppdrag ( eller steder som ikke er privat eide, sjenanse eller ødeleggende). Den siste tiden er interessen for installasjoner i offentlig rom vekket nye kreative løsninger for å vise frem kunsten ":

Stenciler


" Arbeidet med sjalonger startet på Voss Folkehøyskole der jeg ble introdusert for enkle teknikker for 1 lags- sjablong. Videre har jeg brukt denne kunnnskapen for å vidreutvikle egne teknikker for å lage sjablonger med opptil 9 valører for å få frem relaistiske motiv. Det spennende med sjablonger er at dem kan sprayes flere ganger. Et hovedmotiv kan derfor brukes både som gatekunst og på lerret. Motivene er ofte figurative eller portrett ".


Sosiale medier:

Kontakt:
cfsnart@outlook.com
+4792649977

cfsn norlund © copyright 2020