Tegning

Tegne portofolio

Kunsteren er både selvlært og vidreutviklet sine evner innenfor akademisk tegning ved Florence Academy of art. Kunnskapen er oppnådd ved å studere linje, lys, skygge og proporsjoner ved å kopiere mastertegninger av Charles Bargue, byster og aktmodeller.  Charles Bargue tegnekurs brukes av mange akademier og workshops som fokuserer på klassisk realisme. Tanken bak kurset var å veilede studenter fra gipskaster til studier av store mester tegninger og til slutt til tegning fra den levende modellen.

Kurset starter med enklere tegninger og caster av føtter, hender ører og videre til portrett fra enkle former til avanserte ansikter med mer detaljer.

Om tegning


Tegning er viktig for å definere og forstå konsept som linje, verdi, lys og skygge. Når det gjelder maling, er det to konsepter som er viktige; fargetone og verdi. Tone kanskje den enkleste å forstå, forteller hvilken farge det er. Verdi forteller oss om hva gradienten i fargen er. Det er lettere å fatte været noe er blått eller rødt. Som barn kunne vi bare fatte fargetone og plukke fargen som vi så for å beskrive gjenstanden. Som kunstner må vi forstå mer enn 1 farge i seg selv. Vi må forstå verdiene i en nyanse og hvordan forskjellige fargetoner kan samhandle og skape en fargeendring. Alt dette må gjøres på en overbevisende måte mens man også tar i betraktning at lyset snur på gjenstander. Det blir enda mer komplisert når vi prøver å tegne noe tredimensjonalt på et todimensjonalt papir.


Det er i begynnelsesfasen at tegningen kan endre seg mest. Ofte tenkes det mye på et ferdig produkt, i stedet for å ta hensyn til begynnelsesstadiene. Når man går inn i det grunnleggende ved skissering kan man lage enkle linjer for å illustrere hvor forskjellige elementer skal være. Skissen eller ideen begynner i de enkleste formene som å tegne 4 linjer for å lage en boks som skal bli et rom. Senere kommer det flere detaljer med å lage innhold i rommet. Ved portrett og figurtegning skisserer først formen for så å gå inn i definerende detaljer. Uansett hva som planlegges er skisser en funksjonell sturke for utarbeidelse av hovedverk.  


Tegning er en spennede og dynamisk prosess. I motsetning til maling, kan man hviske ut feil, flytte linjer og jobbe inn gradering av valør. Fra start til slutt brukes en rekke teknikker med problemløsning for å skape den effekten eller realistiske uttrykket som ønskes. FigurtegningEn figurtegning inneholder den menneskelige formen. Poenget er å prøve å fange sine forskjellige former og holdninger.  Dette kan gjøres fra å observere en levende modell, fra et fotografi eller fra fantasi. Tegningen kan variere fra en skisse til en svært detaljert studie. Det er utfordringer som anatomisk korrekte gjengivelser til løse og uttrykksfulle skisser. Man kan velge å fokusere på linje, valør, form, holdning osv. Det er mange utfordringer og hver figur er forskjellig fra hverandre. Hver figurtegning har ulike utfordringer for å fange likheten. Det er fire nøkkelord å alltid tenke på: - Proporsjoner - Kropstype - linje - holdning. Sosiale medier:

cfsn norlund © copyright 2020